Vrachtwagen rijscholen

Vrachtwagenrijlessen in Utrecht


Binnen het vrachtwagen rijbewijs zijn 2 type rijbewijzen C en C1.  Je moet in het bezit zijn van een C rijbewijs bij vrachtwagens/ voertuigen die zwaarder zijn dan 3.500 Kilo.

Het C1 rijbewijs is voor vrachtwagens tot 7.500 kilo. Dit zijn Campers, paardentrailers etc. Voor zwaardere voertuigen dient u het C rijbewijs te behalen.

Rijden met een aanhanger met de C1 of C rijbewijs? Dat kan, de aanhanger / oplegger mag maximaal 750 kg wegen. De maximummassa is het gewicht + het laadvemogen. Kom je boven dit gewicht uit, dan heb  je een CE of C1E rijbewijs nodig.

Voor het halen van je C Vrachtwagen rijbewijs moet je minimaal 21 jaar oud zijn. Ben je in het bezit van je Code95? Dan mag je, je vrachtwagen rijbewijs halen vanaf 18 jaar! Het C1 rijbewijs en C1E rijbewijs mag je beginnen met rijlessen als je 17 bent en afrijden vanaf je 18de. Hiervoor moet u wel een aansluitende beroepsopleiding hebben die de noodzaak biedt om jouw vrachtwagen rijbewijs te behalen!

De aanpak van de rijopleiding:

Een complete opleiding voor het C-1 rijbewijs zonder Code 95 bestaat uit:

21 uur internettraining

set theorieboeken

1 theorie examen RV1

1 theorie examen R2C

1 dag rijopleiding met aansluitend praktijk rijexamen

Voor: €———————————

Let op dit is het theoretische gedeelte van de rijopleiding!

C-rijbewijs voor vrachtauto’s met een gewicht groter dan 7500kg

Theorieopleiding

RV1: Theorie over Verkeer en Techniek

V2C: Theorie over Administratie inzake het goederenvervoer

V3C: betreft drie casestudies over o.a. milieu, veiligheid en gedrag, (zie ook Code 95 vakbekwaamheid)

Zodra alle theoretische vaardigheden op niveau zijn en succesvol behaalt beginnen we aan de rijlessen. Om hier een goede indicatie van te geven kunt u een rij test afnemen. Voor de prijzen van de rijlessen en rijtest klik hier.

Praktische en besloten terrein toets (verplicht voor Code 95)

Praktische toets:

Tijdens de Praktische Toets worden onderwerpen getoetst als het vastzetten van lading, het voorkomen van criminaliteit, illegaliteit en fysieke risico’s, het invullen van een Europees schadeformulier, maatregelen bij noodsituaties en het reageren op wensen, behoeften en gedragingen van passagiers.

Besloten terrein toets:

Bij de Toets Besloten Terrein wordt de vakbekwaamheid van de kandidaat op het gebied van voertuigcontrole en manoeuvreren getest.

Vrachtwagenrijlessen in Utrecht


Vraag vandaag nog jouw vrachtwagenrijlessen aan!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Gratis proef rijles aanvragen


Plan vandaag nog jouw gratis proef rijles online in via onze agenda of laat je terugbellen voor het inplannen van jouw proef rijles. Bij Autorijlessen Utrecht ontvang je 1 – 3 gratis proef rijlessen 100% vrijblijvend.
[tb-upcoming]
[tb-calendar]