Nieuws

Categorieën


Online Rijschool-event: Verkeersschool De Hoog over lessen na de lockdown

Willem de Hoog treedt in de voetsporen van zijn vader als eigenaar van Verkeersschool de Hoog uit Vlaardingen. We spraken De Hoog tijdens het online Rijschool-event van donderdag 14 januari over de impact van de lockdown op zijn rijschool. En hoe bereidt hij zich voor op het lessen na de lockdown?
Hoe beleef je deze coronatijd? Relatief rustig. Uiteindelijk blijf ik altijd wel bezig. Nu is dat meer met administratieve dingen of mensen die langskomen voor de simulator. Maar normaal gesproken is het natuurlijk een stuk drukker. Ik zit nu in een leeg theorielokaal.

Corona sloeg ook toe in jullie familie… Ja klopt. De rijschool is van mijn vader, hij heeft in november corona gekregen en is eigenlijk twee maanden uit de running geweest. We hebben wel gezien dat corona een redelijk heftige ziekte kan zijn. Hij is inmiddels wel beter, maar nog niet helemaal de oude en moet nog wel aansterken. Hij is nu wel weer aan het fietsen en dergelijke.

Het lijkt me verschrikkelijk om je bedrijf stil te zien liggen. Dat is zeker lastig. De overheid heeft allerlei maatregelen genomen met steunpakketten, dat hoor je in verschillende sectoren. Natuurlijk helpt het ook wel, maar er is nog een heel groot stuk te overbruggen. Na zo’n eerste lockdown denk je: we kunnen er weer tegenaan. Bij een tweede lockdown wordt het toch wel een stuk lastiger.

Hoe langer het duurt, hoe lastiger het wordt? Dat is zeker waar. Ik hoop echt dat we op 9 februari open kunnen. Anders wordt het niet alleen voor ons, maar voor veel collega’s een stuk lastiger.

Wat is de omvang van Verkeersschool De Hoog? We hebben tien instructeurs en doen alle categorieën, behalve de tractor.

Maak je je zorgen over de toekomst van de rijschool? Het is een beetje raar, want als we straks weer open mogen, wordt het heel druk. Eigenlijk gaat het heel goed, maar ook heel slecht.

Wat doen jullie in de tussentijd, nu je in dat lege lokaal zit? Als je goed kijkt zie je wat stickers, we zijn de auto’s aan het beplakken. Ook doen we wat administratief werk en voeren updates uit, denk aan de website en de prijzen van 2021 doorvoeren. Daarnaast hebben de motoren van alle auto’s nu een beurt gehad. Je moet alleen wel voorzichtig zijn met de investeringen die je doet, omdat op een gegeven moment het geld op is.

Hoe bereiden jullie je voor op het moment dat je weer mag lessen? Deze week hebben we een nieuw personeelslid aangenomen. Dat lijkt heel gek natuurlijk, want je ligt plat en kan niets doen. Maar als we straks weer mogen rijden, komen we instructeurs te kort. Dat zagen we na de eerste lockdown.

Hadden jullie flinke wachtlijsten? We werken niet met wachtlijsten. We hebben eigenlijk altijd gezegd: dat willen we liever niet, maar op een gegeven moment, kan het haast niet anders. Gelukkig kunnen we het tot nu toe allemaal nog wegwerken.

Neem je nog leerpunten mee uit de vorige lockdown? Uiteindelijk ben je altijd afhankelijk van het CBR. Na de eerste lockdown moesten we alle examens inplannen en nu gaat dat wat meer stapsgewijs. Daar ben ik wel blij mee en dat is ook voor de leerlingen fijner. Ik werd bijvoorbeeld vandaag redelijk vaak gebeld door leerlingen die hun examen oorspronkelijk eind januari hadden staan en deze nu al opnieuw willen inplannen. Daar moet ik aan uitleggen dat je pas eind januari een nieuwe examendatum in kan plannen.

Stel dat een leerling in december examen zou doen, maar ineens is het twee maanden later. Zijn ze er dan meteen klaar voor of moet er nog gelest worden? Dat is een hele goede vraag. Ik denk dat het verstandig is dat we twee weken voordat de examens beginnen al open kunnen. Stel dat we 10 februari open mogen en iemand doet 11 februari examen, dan heeft diegene twee maanden niet gereden. Dan kan ik ook niet tegen die leerling zeggen, nou laten we het maar proberen. Want het gaat om een hoop geld. dat zijn hele lastige dingen. Maar dat moet in samenspraak met het CBR. En dat zal zeker opgaan voor de eerste week van 10 februari, op motorrijles na.

Lessen jullie nu nog met de motor? Ja, maar ik zie ook dat, na de persconferentie van deze week, leerlingen zeggen: “Ik staak toch even de lessen, want ik kan toch geen examen doen.” Dat is de realiteit.

Ga je de lesprijs tijdens deze lockdownperiode verhogen? Ja, maar we zien het los van het coronaprobleem. We hebben de lesprijs dit jaar dan ook verhoogd van 52,50 naar 54 euro. Dat vinden wij binnen de markt een eerlijke lesprijs.

Heb je nog een tip voor collega’s die met de handen in het haar zitten? Nee niet echt, in principe zitten we allemaal aan de grond wat dat betreft. Houd moed! Dat is de enige tip die we hebben!

Bekijk hier het gesprek met Willem de Hoog tijdens het online Rijschool-event. 

 

Onze rijles regio’s

Scooter rijscholen Utrecht
Motorrijscholen Utrecht
aanhanger rijschool Utrecht
vrachtwagen rijschool Utrecht
rijscholen Benschop ,rijscholen Bilthoven ,rijscholen Breukelen ,rijscholen Bunnik ,rijscholen De Bilt ,rijscholen De Meern ,rijscholen Harmelen ,rijscholen het Goy ,rijscholen Houten ,rijscholen IJselstein ,rijscholen Kamerik ,rijscholen Kockengen ,rijscholen Leidsche Rijn ,rijscholen Linschoten ,rijscholen Lopik ,
rijscholen Maarssen ,rijscholen Montfoort ,rijscholen Nieuwegein ,rijscholen Oudewater ,rijscholen Overvecht ,rijscholen Schoonhoven ,rijscholen Terwijde ,
rijscholen Utrecht ,rijscholen Veldhuizen ,rijscholen Vianen ,rijscholen Vleuten ,rijscholen Woerden , rijscholen Zeist ,

Motorrijles regio’s

Motorrijschool Houten, Motorrijschool Nieuwegein, Motorrijschool Overvecht, Motorrijschool Lopik, Motorrijschool Hagestein, Motorrijschool Geldermalsen, Motorrijschool Tiel, Motorrijschool CulemborgMotorrijschool Everdingen, Motorrijschool Lexmond, Motorrijschool Schalkwijk, Motorrijschool Montfoort, Motorrijschool Leidsche RijnMotorrijschool De Meern,  Motorrijschool Vleuten, Motorrijschool Schoonrewoerd, Motorrijschool Het Goy, Motorrijschool Amersfoort, Motorrijschool Odijk, Motorrijschool Bunnik, Motorrijschool ZeistMotorrijschool Bilthoven, Motorrijschool De Bilt, Motorrijschool Woerden, Motorrijschool BreukelenMotorrijschool Maarssen, Motorrijschool Overvecht, Motorrijschool Oudewater, Motorrijschool Linschoten,  Motorrijschool Leerdam, Motorrijschool Utrecht en Motorrijschool Vianen

Onze rijles sites en Partners

CBR Utrecht
Rijschool Register

marketingbureau Utrecht
Car Center Utrecht
Occasions kopen
Occasions kopen utrecht
tweedehands auto
auto kopen
Benefice boekhouding
Nagelstudio Utrecht
Beddengoed kopen
Dekbeddengoed
Nagelstudio de Meern
Nagelstudio Woerden
Nagelstudio Vleuten

caravanhoes kopen

Nagelstudio Utrecht
Tuinaanleg Utrecht
Tuinonderhoud Utrecht
Tuinman Utrecht
Tuinrenovatie Utrecht
Tuinaanleg
Tuinonderhoud
Tuinman
Tuinrenovatie

Schilder Amersfoort, Schilder Amsterdam, Schilder Rotterdam, Schilder Utrecht, Schilder Arnhem, Schilder Den Haag, Schilder Den Bosch, Schilder Almere, schilder, schildersbedrijf, Schilder Amersfoort, Schilder Amsterdam, Schilder Rotterdam, Schilder Utrecht, Schilder Arnhem, Schilder Den Haag, Schilder Den Bosch en Schilder Almere
Schilder abonnement
onderhoudscontract schilderwerk